Kommende Fugleture

 

Strøby Ladeplads. To 28/12 Kl. 10-13
Mødested: P-pladsen, Vejs Ende, Strøby Ladeplads. Tur langs stranden og i Magleby Skov. Chance for Havlit, Bjergand, Lille Skallesluger og småfugle i skoven. Turleder: Søren Mygind (22354550)

Tur til Vestsjælland – sortgrå ryler – gæs og røde glenter. Lø. den 13. januar kl. 09:00 til sidst på eftermiddagen.
Mødested: P-pladsen bag Føtex i Ølbycentret. Turen foregår i privatbiler og vi deles om udgifterne.
Turleder: Bjarne Bo Jensen e-mail: jensenab@mail.dk
Vestsjælland byder på mange spændende fugleoplevelser om vinteren.
Første mål er Halskov, hvor vi ved det gamle færgeleje eller ved Halskov Odde vil se efter sortgrå ryler. Næste mål er Reersø, og på turen op igennem det vestsjællandske landskab, vil vi bl.a. holde øje med gæs på markerne. På Reersø besøger vi havnen og bakken på vestsiden. På den videre vej mod den sydlige ende af Tissø kigger vi efter blå kærhøg mm. på engene ved Flasken, og holder igen øje med gåseflokkene. Omkring Tissø er der fine muligheder for at en havørn dukker op. Slutmålet er at se de røde glenter der samles til natrast. Det sker for det meste et stykke nordøst for Tissø, men det kan variere lidt, så lige præcis hvor vi vil kigge efter dem, bestemmer vi på turen.
Da det er en heldagstur, så husk godt med kaffe og frokost.
Der er ingen tilmelding.

Ørnetur til Skåne. Lø 3/2. Afgang med bus. Ølby Station kl 7:35. Hjemkomst samme sted 19:00
Fyledalen, Sövdesjön og Krankesjön kan give Havørn, Kongeørn og Røde Glenter plus masser af gæs. Tilmelding foretages ved senest 15/1 at indbetale 300 kr. pr. person til konto 1438 6446478190 mærket med “navn, telefonnummer og ørn”. Hjemmeboende børn i selskab med forældre 50 kr. Turleder Søren Mygind (22354550) Husk Pas

Ørnetur på Sydsjælland Lø. 24/2 kl. 8-16
Mødested: Ølby Station ved Føtex. Vi kører til Enø, Vejlø, Avnø og evt. Præstø. Vi deles om både biler og benzin. Tilmelding til turleder Henning Skjelborg (20714434)