Kommende Fugleture

 

Trækfugletur lø. 17/3   kl. 8-13.
Mødested: ”T-krydset” i MaglebyAfhængig af vejr og vind kører vi enten til Køge Sønakke eller til Søholm.  Turleder: Søren Mygind (22354550)

Sangfugletur og opsætning af fuglekasser i Solgårdsparken. Lørdag d. 21 april kl. 08:00 – til ca. kl. 11:00
Mødested: Solgårdsparken, P-pladsen ved Stevnsvej, Strøby Egede.
Turleder: Bjarne Bo Jensen (e-mail: jensenab@mail.dk
Solgårdsparken er en rigtig god lokalitet for vore almindelige småfugle som mejser og sangere. Vi vil i DOF gerne fremme mulighederne for, at knap så almindelige fugle som f.eks. fluesnappere får en mulighed for at finde ynglepladser.
Vi har derfor besluttet at opsætte et antal fuglekasser, specielt udformet til fluesnappere. Vi kombinerer kasseopsætningen med en sangfugletur. I slutningen af april er der ikke så mange sangere der endnu er ankommet, men gransangeren er ret sikker, og de første munke kan godt være i gang også. Mejserne, jernspurvene, rødhalsene, sangdroslerne, bogfinkerne med flere er i fuld gang.
Tag termoen med, så vi kan nyde en kop kaffe, når vi har sat kasserne op.

Aftentur på Kirkestien. Ma. 7/5 kl. 20-22. Mødested: Strøby Kirke. Stort set alle sangere er nu i aktivitet. Nattergalen og måske Græshoppesanger er ankommet. Tag aftenkaffen med. Turleder: Henning Skjelborg (20714434)

Aftentur på Kirkestien. Ma. 28/5 kl. 20-22. Mødested: Strøby Kirke. Stort set alle sangere er nu i aktivitet. Mange nattergale og måske Græshoppesanger. Tag aftenkaffen med. Turleder: Marta Bagoly Grun  (30422449)

Cykeltur på Præstø Fed Lø. 11/8. kl. 9:30-16  Mødested: Feddet Camping. Husk: P-afgift 40 kr. Over heden ser vi efter trækkende edderfugle, rastende småspover og måske en hugorm, der varmer sig i solen. Ved Fedhage ser vi på rastende ænder, vadefugle, måger og terner. God chance for dværgmåge og sortterne. Turleder: Søren Mygind (22354550)